Header Ads

Breaking News
recent

ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ေစမွန္းမသိပဲ ေန႔စဥ္စားသံုးမိေနတဲ႔ အစားအေသာက္မ်ား

ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ေစမွန္းမသိဘဲ ေန႔စဥ္စားသုံးမိေနတဲ့ အစားအေသာက္မ်ား
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
FACEBOOK PAGE ကို LIKE  လုပ္ဖို႔  ဒီမွာ ႏွိပ္ပါ။

အဆီအျပည့္ပါတဲ့ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းေတြကုိ ေန႔စဥ္စားသုံးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္က ပုံမွန္အစားအစာ စားသုံးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြထက္ ရင္သားကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေခ် ပိုမ်ားတယ္လို႔ Kaiser Permanente သုေတသီေတြရဲ႕ ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ သိရပါတယ္။ အီစထရိုဂ်င္ေဟာ္မုန္းက ရင္သားဆဲလ္ဖြံ႔ျဖိဳးမႈကို လႈံ႔ေဆာ္ေပးသလို တျပိဳင္တည္းမွာပဲ ရင္သား ကင္ဆာဆဲလ္ ဖြံ႔ျဖိဳးမႈကိုလည္း လႈံ႔ေဆာ္ေပးပါတယ္တဲ့။ အီစထရုိဂ်င္ ေဟာ္မုန္းဆိုတာအဆီဆဲလ္ေတြကေန ထြက္ရွိျပီး အဆီဆဲလ္ေတြထဲမွာပဲ သိုေလွာင္ထားပါတယ္။ 

ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြကေတာ့ မလုိင္ပါတဲ့ႏုိ႔၊ ႏုိ႔စိမ္း၊ပူတင္း၊ ေရခဲမုန႔္၊ ခ်ိစ္နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္တုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အမ်ဳိးသမီးေတြကုိ အစားအေသာက္ စားေသာက္ပုံအလိုက္ ၁၂ ႏွစ္ၾကာျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ သုေတသနရလဒ္ေတြအရ အဆီအျပည့္ပါတဲ့ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြကုိ ပုံမွန္နီးပါး စားသုံးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြက တခါတရံမွ စားသုံးတတ္တဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေခ် ၄၉%ပိုမ်ားသလို အျခားေရာဂါအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ အခ်ိန္မတုိင္မီေသဆုံးႏုိင္ေခ် ၆၄% ပိုမ်ားတာကို ေတြ႔ရပါတယ္။
အကယ္၍ သင့္မွာရင္သားကင္ဆာ ကနဦးလကၡဏာေတြေတြ႔ခဲ့ရရင္ အႏၱရာယ္ကို အတတ္ႏုိင္ဆုံးေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ဖုိ႔နဲ႔ အသက္ရွင္ဖုိ႔ အခြင့္အေရးတိုးတက္လာေစဖုိ႔ ေဆာင္ရန္ေရွာင္ရန္ေလးေတြ ရွိပါတယ္။ အသင့္စားအစားအစာနဲ႔ သၾကားတုိ႔ကို ေရွာင္ျပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့အစားအစာေတြကုိ စားပါ။ အရက္လုံးဝေရွာင္ပါ။ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကုိ ထိန္းထားပါ။ ေန႔တုိင္း ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ပါ။ ေဆးလိပ္မေသာက္ပါနဲ႔။
ေပးထားတဲ့ ေဆးဝါးေတြကို အခ်ိန္မွန္မွန္ မပ်က္မကြက္ေသာက္ပါ။
Credit: trend Myanmar

No comments:

မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့့္စံုၾကပါေစ။. Powered by Blogger.